Kazalo člankov

gagarinPOT DO ZVEZD
Letos je minilo 60 let od prvega poleta človeka v vesolje. 12. aprila leta 1961 je vesoljska raketa Vostok z Jurijem Gagarinom odletela v vesolje, obkrožila Zemljo in se vrnila na njena tla. V knjigi  Gagarin piše o svojem življenju, od otroštva, šolanja, težkih pripravah za polet v vesolje, vse do izjemnega podviga, zaradi katerega je postal svetovno prepoznaven, vabili so ga na vse konce sveta, prepotoval je ves svet, doživljal ovacije in veličastne sprejeme. V knjigi je veliko fotografij, ki jo popestrijo.
cena: 23,00 €

 

ko toleKo tole enkrat mine
Milan Jazbec
je trojezična / tudi v makedonščini in albanščini. Celotna podoba zbirke je enaka kot v drugih Jazbečevih knjigah. Toda skozi verze se zastrmi v čas, ko bo vse tole enkrat minilo, ko se bomo spet lahko brez nelagodnosti objeli, ko se bodo razdalje merile v milimetrih in centimetrih, ko bodo pesmi privrele iz grl, ne da bi se zaletavale v zid mask, ko bo bližina/intimnost spet tista dobro znana in strastna. Avtorica uvodne študije je prof. dr. Vesna Mojsova Čepiševska.
cena: 10,00€

 

kapljicaKapljica si, moja kapljica
Milan Jazbec
 je trojezična (slovenski, makedonski, turški), 
Pesmi imajo posebno notranjo arhitekturo, le maloštevilen in premišljen izbor besed z izpovedno noto in večplastno simbolično pomenskostjo ter sporočilnostjo. Njegove pesmi so rahločutno, doživeto in občutljivo odzivanje na čas samoizolacije, obenem pa stremijo k odprtosti, svobodi, druženju.

cena: 10,00€

BRENDADRAGA, DRAGA BRENDA
Ljubezenska pisma Henryja Millerja Brendi Venus                                  

Na nek način je to zadnja knjiga Henryja Millerja. Literarni velikan, ki je s svojimi deli (Rakov povratnik in Kozorogov povratnik ...) vplival na razvoj književnosti 20. stoletja, je srečal veliko ljubezen svojega življenja – čudovito mlado igralko in plesalko Brendo Venus – ko je bil že slaboten, v svojih poznih osemdesetih letih. Strastno se je začel dopisovati z njo. Iz stotine pisem večletnega dopisovanja spoznavamo njuno ganljivo in enkratno romanco. Dragocena knjiga je vesela človeška zgodba o redki ljubezni med mlado žensko in zelo starim moškim, nepredstavljivo srečnim ob koncu življenja.
Redna cena: 24,00 €

mavricaizzaMAVRICA IZZA DUŠE
Milan Jazbec
To je prvi slovenski roman o diplomaciji in diplomatih ter njihovem poslanstvu. Psihološki portret še vedno precej skrivnostnega poklica, a tudi svetovljanski splet prefinjene intime, je zapisal Demeter Bitenc. V drugi izdaji je več spremnih besedil, ki so jih zapisali ugledni avtorji ob prevodih v turški, albanski, črnogorski, makedonski in angleški jezik ter spremna beseda Ifigenije Simonovič.
Cena: 24,00€

 

Leto podganeLETO PODGANE ALI KAKO SEM PREŽIVEL COVID- 19 NA KITAJSKEM   
Peter Zupanc

Peter Zupanc, ki že deset let živi na Kitajskem, je svoje izkušnje s covidom-19 opisal iskreno in zanimivo. Pogumno in prodorno je analiziral ter primerjal kitajski, evropski in ameriški model reševanja korona krize, a ne zato, da bi posnemali Kitajce, ampak z vročo željo, da bi virus lažje in hitreje premagali. Da nam število mrtvih ne bi ušlo iz rok. Da bi lahko upali na boljšo prihodnost.
V vsebino je vključil več drobnih zanimivosti, od prve karantene, nastanka in nošenja mask, opisa ljudskega plesa, do tega, kako lahko Kitajec postane član komunistične partije, zato je to zanimivo branje za radovedneže.

Glavno sporočilo knjige je, da je virus test solidarnosti ljudi - naše sposobnosti, da se poslušamo in sporazumevamo - in da tega testa nihče ni prestal z odliko. A Azija ga je z boljšo oceno. In da se moramo biti pripravljeni ogromno naučiti drug od drugega, ker bomo v prihodnosti to solidarnost zelo potrebovali, je zapisal Robert Gorjanc v Novem tedniku.
Cena: 22,90 eur z vključeno poštnino

ČE KUPITE 2 RAZLIČNI KNJIGI DOBITE 3 KNJIGE ( IZMED 3 VAM NAJCENEJŠO PODARIMO )